Cosul Tau este gol

Lavanda BIO ulei esential (Lavandula Angustifolia),10 ml - Mayam

19.50Lei

Cel mai recunoscut si raspandit ulei esential. Calitatile nu se pot rezuma in cateva cuvinte, cititi detaliile.

Lavanda este o tufa vesic verde, care poate crese pana la un metru, cu frunze inguste, liniare, gri-verzui, are multe tulpini cu varful impodobit de flori inmiresmate violet-albastrui. Cateva soiuri cresc salbatic in regiunea mediteraneana, cultivatiile principale sunt in Bulgaria si Franţa.
Numele este derivat din "Lavera", cuvantul latin care inseamnă "a spala", romanii folosind-o frecvent in rutina lor de baie. Florile de lavanda erau folosite in Roma antica pentru a parfuma baile publice.
Florile proaspete sau uscate se presarau in diverse incaperi pe podea, si fiind zdrobite isi degajau aroma de fiecare data cand trecea cineva pe acolo. Lavanda a fost folosita din timpuri stravechi si ca insecticid eficace, in ape de toaleta, sau uscat, adunat in buchet pentru linistirea spiritului.
La noi se confundă adesea cu levantica, planta care apartine unor soiuri diferite chiar hibride, mai putin pretentioase, iar aroma diferă perceptibil chiar si pentru un necunoscator.
Sinonime: levantica, lavanda fina, lavandula officinalis. 
 

Ingrediente: ulei esential de lavanda (lavandula angustifolia), organic.

Componente naturale regasite in uleiul esential: linalool.
Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi a florilor
Tara de provenienta: Bulgaria.
Aspectul: lichid clar usor galbui, vascozitate redusa.
Nota parfumului: de mijloc.
Aroma: proaspata, dulce, florala.
 

Ca parfum se potriveste cu: majoritatea esentelor florale si citrice, in special cu musetel, geraniu, rozmarin, patchouli, cuisoare, lemn de cedru, vetiver.

Componenti principali: a-pinene, cineole, cis-ocimene, trans-ocimene, octanone, camphor, linalool, linalyl acetate, caryophyllene, terpinenol, lavendulyl acetate.
 

 Proprietati: 

  • antidepresiv, antiseptic, antispastic
  • cicatrizant cutanat și regenerant celular
  • deodorant, insecticid
  • sedativ si calmant
  • rubefacient
  • tonic, sudorific 

Recomandat pentru:

  • regenerarea pielii imbatranite
  • echilibrarea pielii grase
  • alinarea tensiunii, depresiei, in stari de panica, isterie sau epuizare nervoasa
  • dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului
  • crearea unei atmosfere linistite in dormitor
  • anxietate, stari de letargie, depresie
  • ajuta in cazurile de bronsita, astm, raceli, laringita
  • dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul
  • probleme de piele: iritatii, acnee, cuperoza, eczeme, vergeturi
  • rani si arsuri usoare, arsuri solare, intepaturi de insecte
  • seninatate in ambient 
 Utilizare:
  • inclus intr-un ulei vegetal de bază pentru masajul persoanelor afectate de crampelor si durerilor musculare, reumatism, masaje relaxante, in concentratie de 2%
  • ca ingredient in prepararea cremelor sau lotiunilor pentru tratarea afectiunilor cutanate, acnee, cuperoza, in concentratie de 1-2%
  • ca ingredient in prepararea produselor cosmetice in scopul regenerarii si revitalizarii tenului matur, in concentratie de 1-1,5%
  • ca ingredient in prepararea cremelor pentru vergeturi, in concentratie de 2%
  • ca ingredient in prepararea de masti pentru tenul imbatranit, devitalizat, 1-1,5%
  • inclus in unguente pentru dureri de cap, dureri cervicale, muschi contractati, in concentratie de pana la 2%
  • ca ulei de baie pentru a calma si relaxa organismul, pentru linistirea sistemului nervos, 15-20 de picaturi (2-3 picaturi in baia copiilor)
  • in vaporizatoare si candele pentru dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului
  • ca ingredient in parfumuri si sprayuri de corp, 2-4%
  • pentru prepararea de saculeti cu plante uscate, potpourri natural, perne medicinale
Pastrare: inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina
Date de siguranta:
  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • este recomandat cu moderatie in sarcina si alaptare
  • non-alergizant, recomandam totusi efectuarea unui test  inainte de utilizare
  • nu lasati la indemana copiilor
  • uz extern!
 

 

 

 

 

 

 

 


Adauga in cos:

  • Greutate: 10grame
  • Producator: Mayam