Cosul Tau este gol

Patchouli, ulei esential pur (pogostemom cablin), 10 ml - Mayam

11.50Lei
Regenerator şi vitalizant cutanat, antiīmbătrānire, circulator, cu multiple beneficii pentru piele. Ingredient aromatizant celebru al compoziţiilor cosmetice şi parfumurilor.

IngredienteUlei esenţial de patchouli (pogostemon cablin) 

O planta perenă stufoasă care ajunge pānă la 1 metru īnălţime, cu tulpină robustă, cu frunze verzi păroase şi flori mici, roz pal sau albe. Nativ īn majoritatea regiunilor tropicale din Asia. Frunzele sunt extrem de aromate, din acestea se obţine uleiul esenţial.

Patchouli a fost folosit de secole ca fixativ stabilizator īn parfumuri, dar şi de comercianţii de mătase care includeau frunze de patchouli īntre sulurile de pānză, caşmir şi mătase.

Uleiul esenţial este extras din frunzele tinere care sunt uscate şi fermentate īnainte de distilare cu vapori şi dau randament de 2-3%. Planta dă 2-3 recolte pe an. Acest ulei se īmbunătăţeşte, se "coace" odată cu trecerea timpului şi devine o aromă mai completă şi intergră.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze

Zona geografică de provenienţă:  Indonezia

Prezentare: lichid clar de culoare ambră, vāscozitate medie
Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic: niciunul posibil alergen

Nota parfumului: de bază

Aroma: intensă, pamāntie, picantă, cu tente de mosc

Ca parfum se potriveşte cu: bergamotă, salvie, geraniu, lavandă, smirnă, vetiver

Componenţi principali:  b-patchoulene, a-guaiene, caryophyllene, a-patchoulene, seychellene, a-bulnesene, norpatchoulenol, pogostol.

Proprietăţi

  • regenerator al pielii
  • tonifiant venos şi limfatic
  • cicatrizant, citofilactic
  • afrodisiac
  • fungicid, insecticid, repelent de insecte
  • parfumant, deodorant

Recomandări

  • vitalizarea pielii de orice tip
  • prevenirea cicatrizării inestetice a rănilor
  • stimularea formării de noi celule ale pielii
  • probleme circulatorii: celulită, retenţie de apă
  • ajutor īn impotenţă şi frigiditate
  • ca aromă vitalizant sau calmant īn funcţie de dozare
  • parfumant

Aplicatii cosmetice

  • dozaj uzual recomandat īn compoziţiile cosmetice 0,5-2%
  • ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor destinate tenului lipsit de vitalitate, īmbătrānit, degradat
  • ca ingredient pentru prepararea cremelor şi serumurilor anticearcăn
  • ca ingredient pentru prepararea cremelor şi unguentelor pentru drenaj limfatic sau tratament anticelulitic
  • ca ingredient inclus īn bază vegetală pentru masaj de remodelare corporală
  • inclus īn măşti regenerante, purifiante, vitalizante pentru toate tipurile de ten
  • parfumarea compoziţiilor cosmetice sau prepararea de parfumuri, deodorante

In aromaterapie

  • cāteva picături īn cadă pentru a beneficia de o baie aromată, romantică
  • pentru parfumarea aerului din mediul ambiant pentru destindere şi ca afrodisiac
  • ca ingredient inclus īn bază vegetală pentru masaj romantic
  • īn candele sau vaporizatoare pentru parfumarea aerului, ţinānd cont că īn doze reduse īnviorează, īn doză mărită are efect calmant, sedativ 

Păstrare:

  •  īnchis ermetic, īn loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • aroma este persistentă şi poate provoca anumitor persoane disconfort sau lipsă de apetit
  • este recomandat cu moderaţie īn alăptare şi sarcină - trimestrul II şi III
  • non-alergizant, recomandăm totuşi efectuarea unui test īnainte de utilizare
  • nu lăsaţi la īndemāna copiilor
  • uz extern


Adauga in cos:

  • Greutate: 10grame
  • Producator: Mayam