Cosul Tau este gol

Scortisoara bio, ulei esential, 5 ml - Mayam

14.50Lei

Cu aroma calda si dulceaga, aduce beneficii ca antiseptic, antifungic si antiviral recunoscut. Tonifiant si stimulant in aromaterapie, si de asemenea afrodisiac. Bun parfumant.

Ingrediente: Ulei esential de scortisoara (cinnamomum zeylanicum) organic.

Un arbore ruginiu cu frunze lucioase si flori mici albe, are scoarta subtire sub forma de tubusoare inrolate care se recolteaza de regula din doi in doi ani.
Scortisoara a reprezentat o marfa comerciala importanta intre India, China si Egipt din cele mai vechi timpuri.

Aroma scoartei este apreciata in principal ca si condiment, pulberea a fost utilizata pentru vinurile fierte, in potiuni de dragoste, pentru masaje si intern ca antifungic, analgezic, antiviral si vermifug.

Uleiul esential de scortisoara este unul puternic, dermocaustic daca nu este diluat in baza vegetala blanda, insa prezinta o serie de avantaje sub forma de masaje incalzitoare, stimulante, afrodisiace, sub forma de aromaterapie si in parfumerie.

Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi din scoarta

Zona geografica de provenienta: Sri Lanka

Prezentare: lichid clar galbui, vascozitate redusa

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: calda, dulceaga, caracteristica

Componenti principali: cinnamaldehyde, acetat de cinnamyle, linalol, eugenol, beta-caryophylene, benzyl benzoate

 

 Proprietati:

 

  • antiviral, antifungic, antibacterian cu spectru larg
  • tonic cutanat
  • stimulant nervos
  • afrodisiac
  • emenagog
  • circulator
  • incalzitor

 

Recomandari:

 

· masaj incalzitor

· unguente antimicotice

· masaj afrodisiac

· astenii

· depresii

· somnolenta

· parfumuri lichide si solide

In cosmetica:

  • dozaj regular recomandat 0,5 - 2% diluat intr-o baza vegetala blanda
  • ca ingredient in unguente aplicate pe micoze cutanate, aplicarea de scurta durata
  • ca ingredient in uleiuri antimicotice pentru unghii
  • ca ingredient stimulator si circulator pentru unguente anticelulitice, drenante

In aromaterapie:

· ca ingredient in masaje locale stimulante, de-alungul coloanei vertebrale sau pe abdomen, 0.5 - 1% dilutie

· ca ingredient in masaje in caz de frigiditate sau impotenta

· cateva picaturi (cu solubilizant sau amestecat in prealabil cu lapte) in apa de baie pentru efectul incalzitor

· difuzat in aer pentru ameliorarea starilor de somnolenta, astenii, depresii

· ingredient reputat in parfumuri

Pastrare:

 

· inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina

 Date de siguranta:

 

· non-toxic, posibil-iritant, non-sensibilizant

· nerecomandat in sarcina si alaptare

· nerecomandat pentru copii sub sase ani

· non-alergizant, recomandam totusi efectuarea unui test  inainte de utilizare

· nu lasati la indemana copiilor

· uz extern!

 

 

 


Adauga in cos:

  • Greutate: 10grame
  • Producator: Mayam