Cosul Tau este gol

Ulei de Masline BIO, presat la rece, 100 ml - Mayam

10.00Lei

Nutritiv, hidratant si emolient, cicatrizant, cu remarcabile calitati antioxidante, calmante si protectoare impotriva efectelor nocive ale mediului extern.

Ingrediente: Ulei de măsline (olea europaea fruit oil) organic

Maslinul este un arbore originar din Siria foarte raspandit in Spania, Grecia continentala si in arhipelagul elen. Este considerat "arborele vesnic roditor", avand o longevitate extraordinara, cu o mare putere de regenerare, si da mereu radacini si lastari noi. 

Poate ajunge pana la maximum 10-15 metri inaltime. Tulpina este neteda si lucioasa, dar la maturitate devine noduroasa si contorsionata.

Frunzele sunt inguste, cu varfurile ascutite si destul de dure la atingere, de culoare verde-cenusiu. Florile apar spre sfarsitul toamnei, sunt albe si mici, si nu apar pe ramurile mai tinere de un an. Fructele sunt niste drupe colorate de un verde specific si au nevoie de mai bine de 7-8 luni pentru a se forma si coace.  

Exista in jur de 20 de specii de maslini, olea europaea - maslinul european - este cea mai cunoscuta specie fiind apreciata inca din antichitate. 

Obtinut prin presare la rece din pulpa si nu din samburi, uleiul de masline este unul dintre cele mai bogate uleiuri in acid oleic. Nutritiv, hidratant si emolient, uleiul de masline de regaseste in compozitia sapunurilor de Alep si de Marsilia. Excelent cicatrizant, are o concentratie semnificativa de ingrediente nesaponificabile (1 - 2 %) care ii ofera calitati antioxidante, calmante si protectoare impotriva efectelor nocive ale mediului extern.

Metoda de obtinere: presare la rece din pulpa maslinei.

Zona geografica de provenienta: Spania.

Prezentare: lichid uleios fluid, culoare galben auriu verzui, miros characteristic.

Componenti principali: acizi grasi esentiali poli-nesaturati, acid linoleic (omega-6) acizi grasi mono-nesaturati acid oleic (omega-9), acizi grasi saturati acid palmitic, acid stearic, antioxidanti, compusi fenolici, fitosteroli, squalane, vitamine E, clorofila.

Proprietati

  • antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si previne efectele imbatranirii
  • emolient si nutritiv, hraneste pielea in profunzime si echilibreaza sistemul natural de hidratare al pielii
  • calmant, inlatura roseata si iritatiile
  • foarte bland, este perfect tolerat si de pielea cea mai sensibila 
  • protejeaza culoarea parului si confera stralucire
  • hraneste si vitalizeaza parul
  • hidrateaza scalpul
  • intareste parul si unghiile

Recomandari

  • piele iritata, piele cu fisuri, crapaturi, diverse deranjamente
  • buze si maini
  • piele uscata
  • piele sensibila, piele reactiva (eczeme, psoriasis)
  • pielea bebelusilor
  • piele matura si uscata
  • par tern, mat
  • unghii casante si moi
  • scalp iritat

Aplicatii cosmetice:

  • tratamente reparatoare - creme pentru maini, ten sau corp
  • uleiuri de baie, de masaj - pur sau in amestec cu uleiuri esentiale
  • realizarea de sapunuri
  • alifii pentru funduletul bebelusilor
  • balsamuri de buze protectoare si reparatoare
  • geluri de dus ultra-hranitoare
  • masti pentru scalp iritat
  • tratamente capilare pentru stralucire
  • uleiuri pentru unghii si cuticule
  • ca atare sau in amestec cu diverse ingrediente cosmetice in creme de zi sau de noapte
  • ca ingredient la faza grasa in prepararea cremelor hranitoare pentru corp si ten
  • ca atare se aplica pe par insistand pe varfuri. Se maseaza si scalpul apoi se inveleşte intr-un prosop cald, lasand daca este posibil toata noaptea sa actioneze, dupa care se samponeaza
  • ca atare sau in amestec cu uleiuri esentiale in apa de baie
Pastrare:
  • fiind un ulei putin oxidativ, se pastreaza pana la 6 luni de la deschidere intr-un loc racoros, in recipient inchis, ferit de aer si lumina, sub 35°C. Pastrat la frigider perioada se prelungeste pana la 12 luni.
Date de siguranta:
  • non toxic, non iritant, non sensibilizant
  • uz extern!

 

 

 


Adauga in cos:

  • Greutate: 100grame
  • Producator: Mayam