Cosul Tau este gol

Ulei de Neem BIO, presat la rece, 50 ml - Mayam

12.50Lei

Exceptional de bogat, economic, cu aplicatii universale pe piele, ten, scalp, maini. Acnee, eczeme, psoriazis, matreata, arsuri, rani, negi, herpes, eruptii cutanate, caderea parului.

Neem a fost folosit in India incepand cu anul 2000 i.Hr si este mentionat in textele antice ca fiind ''tamaduitorul tuturor bolilor''. Chiar si azi, Neem este considerat a fi o planta cheie in medicina ayurvedica.

Uleiul de Neem este folosit in scop medicinal si cosmetic de sute de ani, fiind cu adevarat un produs care a rezistat testului timpului.

Arborele Neem este folosit atat in medicina traditionala cat si in agricultura. Este un arbore cu crestere rapida, originar din India, Pakistan si Burma, vesnic verde, care atinge o marime de circa 15-20 de metri, in conditii favorabile poate ajunge pana la 40 de metri. Traieste circa 200 de ani. In conditii nefavorabile isi pierde frunzele pentru a se feri astfel de uscare. Trunchiul este relativ scurt, iar frunzele sunt de culoare verde-inchis, de 3-8 cm. Fructele apar prima oara dupa varsta de 4 ani, iar după 10 ani arborele furnizeaza in medie 40 kg de fructe care sunt asemanatoare maslinelor cu pulpa galbuie.

Uleiul de Neem este exceptional de bogat dar are un miros greu. Acesta va trebui sa fie diluat in consecinta, de regula incalzit usor inainte de a-l adauga la compozitiile cosmetice. Va recomandam experimentarea in loturi mici cu acest ulei, pentru ca mirosul sa nu afecteze negativ produsul final. Este un ulei extrem de economic. 

Ingrediente: ulei de neem (melia azadirachta oil), organic.

Metoda de obtinere: presat la rece din fructe si seminte.

Tara de provenienta: Brazilia.

Aspectul: la temperatura camerei este vascos, cu aglomerari, miros puternic relativ respingator, culoare inchisa.

Componenti principali: azadirachtin, salannin, salannol, meliantriol, nimbin, azadirachtol, tocopherol, vepinin.

PROPRIETATI:

  • antibacterian, antiviral, antifungic,
  • antiseptic, antiparazitar
  • regenerarant
  • emoilent
  • restaurează elasticitatea pielii

RECOMANDAT PENTRU:

  • tratamentul infectiilor bacteriene, fungice, acnee, eczeme, psoriazis, herpes, scabie
  • ameliorarea arsurilor, ranilor diverse
  • afectiuni dermatologice
  • negi, eruptii cutanate
  • caderea parului, matreata
  • pielea uscata, crapata sau deteriorata

UTILIZARE:

  • inclus in compozitii cosmetice in concentratie de 5-20%
  • PAR si SCALP: Pentru matreata si probleme de scalp: masati cu un alt ulei purtator in care se pun cateva picaturi de neem. Se lasa sa actioneze timp de o ora, si apoi se spala parul. Includeti cateva picaturi in samponul natural preparat acasa.
  • TEN: pentru acnee se aplica sub forma de masca alaturi de argila si alte extracte, sau in crema de noapte
  • PIELE: bogat in minerale si vitamine, regenereaza pielea uscata, crapata sau deteriorata
  • MAINI si PICIOARE: avand proprietati dovedite antimicrobiene si antifungice, protejeaza unghiile de infectii de Candida sau alte ciuperci, eczeme sau dermatite
  • BAIE: se adauga cateva picaturi in apa fierbinte de baie
  • INSECTIFUG: includeti cateva picaturi intr-o lotiune pentru a descuraja insectele
  • ANIMALE de CASA: ca unguent, sau inclus in sampon. Nu este toxic chiar daca animalul isi linge blana sau pielea.

Pastrare: inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina.

Date de siguranta:

  • diluat este non-toxic, non iritant, non sensibilizant
  • a nu se lasa la indemana copiilor
  • uz extern! 

 

 

Adauga in cos:

  • Greutate: 50grame
  • Producator: Mayam