Parfumant paradisiac,
hraneste pielea, confera finete si aroma exotica compozitiilor cosmetice.
Veritabil afrodisiac, relaxant si pozitivant. Produs concentrat fara adaosuri.
Ingrediente: Extract CO2 din pastaile
de vanilie (vanilla planifolia CO2 extract) organic.
Vanilia este o specie de orhidee cu flori specifice si cu fruct comestibil,
esentialul valoros se obtine din pastaile plantei. Extractul natural a avut
dintotdeauna multiple utilizari, in special in domeniul alimentar, dar si in
parfumerie respectiv cosmetica.
Obtinut cu ajutorul dioxidului de carbon printr-un procedeu nontoxic si
agreat de institutiile de certificare organica, exctractul de vanilie este
ideal de inclus in compozitii pentru orice tip de piele, parfumeaza intens,
paradisiac, confera aroma dulce produselor aplicate pe corp sau ten, sau sub
forma de parfumante. Este un veritabil neurotonic, stimulant afrodisiac,
relaxant al sistemului nervos.
Este nevoie de aproximativ 9 kg de pastai pentru a obtine 1 kg de extract.
Metoda de obtinere:prin extractie de fluid supercritic cu
dioxid de carbon natural
Zona geografica de provenienta: Madagascar
Prezentare: lichid opac, vascozitate medie, culoare
maronie, miros si aroma intensa caracteristica
Nota parfumului: de baza
Componenti principali: prin natura sa, oleorasina de
vanilie contine uleiuri volatile dar si elemente nonvolatile cum ar fi rasini,
corpuri grase, gume si ceruri. Continut ridicat de vanilina: 12%
Nu este un produs cu adaosuri, nu este diluat, macerat sau combinat cu alte
uleiuri
Proprietati
- regenerant cutanat
- hranitor
- relaxant
- afrodisiac, stimuleaza secretiile
hormonale
- parfumant, aromatizant
Recomandari
- parfumant: ca ingredient in
parfumuri, sau aromatizant al cremelor si lotiunilor
- ca afrodisiac: diluat in
uleiuri vegetale pentru masaj sau picurat in apa de baie
- ingrijire cosmetica: ca
ingredient in uleiuri, creme sau lotiuni pentru ingrijirea pielii,
potrivit pentru orice tip de ten
- in stari de neurastenie,
depresii, anorexie
- pentru destindere, relaxare si
pozitivare
Intrebuintari cosmetice:
- inclus in compozitii in
concentratie regulara de 0.05-0.2 % in faza uleioasa, se include in
compozitii uleioase sau care contin grasimi, fiind insolubil in apa
- dozaj pentru 100 ml compozitie
= 1 pana la 6 picaturi
- ca ingredient in creme si lotiuni
pentru hranirea si regenerarea pielii, 1-4 picaturi la 100 ml compozitie
- ca ingredient in balsamuri si
rujuri parfumate delicios, 2-3 picaturi la 100 ml compozitie
- ca ingredient in prepararea
parfumurilor cu nota dulce exotica, paradisiaca
- ca ingredient in bai si
masaje pentru relaxare, destindere
Pastrare:
- inchis ermetic, in loc uscat,
ferit de caldura si lumina
Date de siguranta:
- non-toxic, non-iritant,
non-sensibilizant diluat corespunzator
- pastrati dozajul recomandat
- a nu se lasa la indemana
copiilor
- nu este recomandat in sarcina
si alaptare
- in forma concentrata nu
utilizati extractul in niciun caz
- uz extern